Vi bestemmer – ikke feministeliten

Nå har jeg og mannen min Espen vært på ultralyd for å se at alt står bra til med den lille og finne ut om det er en gutt eller jente som kommer i slutten av mars. Vi har jo en av hver fra før, men uansett er det utrolig spennende… 🙂 Du skal få vite svaret til slutt i innlegget.

Men først: det er så mange «eksperter» som skal fortelle oss vordende foreldre hva som er rett og galt. Også når det kommer til foreldrepermisjon, og hvordan den skal fordeles. Spesielt venstresiden med feministeliten tror de har definisjonsmakt på hva som er moralsk riktig og galt, og er fryktelig glad i å bestemme over oss.

Jeg har gjort som venstreside og feministeliten prediker: korte permisjoner og gitt en del av min permisjon til Espen. Ikke fordi jeg er opptatt av å gjøre som de sier, men fordi det er det som passer best for oss. Det kommer jeg til å gjøre denne gangen også. Planen er, hvis alt går bra, å være tilbake så smått på jobb i juli for å starte valgkampen. Men jeg mener ikke dette er riktig for alle. Tvert i mot er idealet for meg at mor har muligheten til å tilbringe mye tid sammen med barnet sitt. Jeg har vokst opp med tradisjonelle familieverdier og en hjemmeværende mor til jeg var 12 år. Det var fantastisk! I dagens samfunn er det vanskelig økonomisk og på andre måter å være hjemme så lenge. Jeg har hatt jobber som ikke har gitt rom for lange permisjoner, og med en flink pappa går det også bra for mor å gå raskt tilbake på jobb.

Jeg er lei av at eliten skal fortelle folk flest hva som er riktig og galt. Det som er riktig for meg trenger ikke være riktig for deg. Det er flere verdier i livet enn penger, pensjonspoeng, gods og gull. Venstresiden bruker ofte å beskylde høyresiden i politikken for å være opptatt av det materielle. Det er som oftest stikk motsatt, man ser flisen i andres øyner men ikke bjelken i sine egne.

Min oppfordring til alle vordende mødre og fedre: del permisjonen slik dere mener er riktig, og ikke la dere styre av hva som er politisk korrekt.

Og til dere som har lest hele innlegget og lurer på hva det blir: DET BLIR EN GUTT! 🙂

143 thoughts on “Vi bestemmer – ikke feministeliten

 1. Jeg håper ikke han blir hentet midt på natten. Men jeg lurer på hva barna dine vil syns om deg når de blir store nok til å skjønne hvor kynisk og kaldt gjort det er å gjøre en slik ting og i tillegg være stolt av det. Det er mange man kunne sendt ut av landet som ikke fortjener å bo her.

  Lik

 2. 2 ting:

  1. Synes en av Norges mektigste politikere det er helt ok å bruke egne barn (som ikke engang er født!) som brekkstang for å «ta» politiske motstandere?

  2. Hva er greia med å snakke om denne udefinerte eliten? (utover at det tydeligvis er en trend i tiden). Du er som sagt blant landets mektigste, har privatsjåfør og millionlønn og bor i stor villa på vestkanten.

  Hvis disse med fotformsko og lilla palestinaskjerf er eliten for deg – hva kategoriserer du deg selv som?

  Likt av 2 personer

  • 1. Jeg er enig i at det er en smule spesielt å bruke egne barn som propaganda mot venstresiden, hun kunne fint klart å kritisere venstresiden uten å «selge» barna sine.

   2. Ja, femisteliten er udefinerbar, men du har tydeligvis funnet en definisjon? Listhaug tar alle feministene under samme kam og kaller de for «feministeliten», det samme gjør du ved å kategorisere feminister med «fotformsko og lilla palestinaskjerf». Nei og nei.

   Lik

  • Det ovenfor er da ikke ufine Kommentarer! Det er hun selv så går ut med påstander og da skulle det bare mangle at folk ikke skal kunne kommentere og spørre!

   Lik

 3. Gratulere!:) godt og høre en politiker som synest det er positivt dersom mor er hjemme!:) hadde håpet at disse idiotiske reglene om at far MÅ ta 10 uker av permisjonen snart blir endret…er desverre ikke alle som har råd til å ta ut de 10 ukene på en gang…derfor blir jeg hjemme uten lønn i noen måneder til lillejenta vår kan i barnehagen lenge leve feminismen liksom….»sukk»

  Lik

 4. «Jeg har gjort som venstreside og feministeliten prediker: korte permisjoner og gitt en del av min permisjon til Espen. Ikke fordi jeg er opptatt av å gjøre som de sier, men fordi det er det som passer best for oss».
  Vel, jeg tror de fleste menn ønsker sin egen kvote og slippe milde gaver fra fruen 😂. Gratulerer forresten.

  Lik

 5. Hvem var det som kjempet fram barselpermisjonen, Sylvi Listhaug? Hvem var det som kjempet, år etter år, for barn og foreldres rettigheter, slik at vi nå har en av verdens beste permisjonsordninger? Var det Carl I. Hagen?

  Nei, det var feministene. De du nå rakker ned på. Hadde det ikke vært for de grusomme feministene, hadde vi fremdeles hatt 12 uker – som det var på 1970-tallet. Ingen pappaperm. Ingen kvote for far. Tenk litt på den.

  Likt av 5 personer

  • Hei Pernille

   Tror du ikke at Norge hadde utviklet seg uten fiministene, dette er en trend utviklingen uansett hvem som er ved makten i Norge. Vi lever i et velferdssamfund, som presser frem goder for oss alle, dumt å tro at det er feminister som har presset frem disse goder.
   JD

   Lik

   • Du legger for dagen en solid historieløshet. Tror du virkelig disse goden hadde kommet av seg selv uten at noen hadde kjempet for dem? Ingen endringer kommer av seg selv. Noen må foreslå dem, kjempe for dem og til slutt implementere dem. Dernest må ethvert gode forsvares gjentatte ganger for at vi skal få beholde dem.

    Likt av 2 personer

   • Dette mener du ikke? Dette er villet politikk og kjempet fram gjennom mange mange årtier. Det var mange nok og sterke konservative krefter som ønsket å beholde kvinnene hjemme og uten økonomisk frihet (egen inntekt). Latterliggjøring var en type argument. Det opplever jeg at Listhaug gjør her, ved å lage et skjellsord som «feministelite». Det er nødvendig å se litt på historien og ikke bare tro og synse. De samme rettighetene som er framkjempet står under press og de som tror det er en selvfølge at vi beholder dem uten kamp er dessverre naive. Noe så enkelt som å ta bort uker fra fedrekvoten og putte det inn i fellespotten for mor og far har i løpet av kort tid ført til at far tar ut mindre permisjon og ergo får mindre tid med barna sine. Hvorfor? Dette har nok mange årsaker og noen ganger kanskje også en god grunn. Men, i lengden fører det til nettopp det at far ikke får velge selv, fordi mor gjerne vil ha mest mulig permisjon for seg selv (nå som den er framkjempet – før var det lite å dele på). Mor taper sakte men sikkert i kampen om godt betalte jobber og lønnen og pensjonen forblir lavere enn mannens. Vond sirkel mener iallefall jeg. Les hva Sylvi Listhaug skriver: hun har GITT noe av permisjonen til sin mann!! Skal far være avhengig av at mor gir bort permisjonstid?

    Likt av 1 person

 6. Gratulerer med pjokken Sylvi 🤗👍🏻 og jeg vet du er sterk nok💪🏻 til å overse alle disse taperkommentarene ✊🏻 Stå på og lykke til med barn mann og ikke minst karrieren 👍🏻🤗

  Lik

  • Taperkommentarene? En del mennesker forsøker å forklare statsråden hvorfor hun (og andre vordende mødre) faktisk er «vinnere» av rause barseltidsordninger. Noen sterke kvinner (og enkelte menn) gikk foran og kjempet en kamp som SL og familien hennes nå kan høste fruktene av.
   Forøvrig er det hyggelige med graviditet; heldige er de som føder barn inn i vår barselslovgivning.

   Likt av 2 personer

  • Kjære Anonym. Forklar hva du mener med taperkommentarer? Jeg ser ingen. Det var vel nettop de «taperne» som har kjempetfram mulighetene til at begge foreldre har muligheten til å ta ut permisjon. Og ihvertfall ikke Sylvi Listhaug og hennes parti.

   Likt av 1 person

 7. Gratulerer, Sylvi 😀 Det her var koselige nyheter 😀 Og jeg ønsker deg og hele din familie lykke til 🙂 Og så vet jeg at du er tøff nok til å overse alle disse motbydelig kommentarene, og stå for dine meninger. Stå på, for du har mange med deg 😀

  Lik

  • Hva er motbydelig? Hun tar ut den permisjonen kvinner/feminister har kjempet for.
   Da mitt første barn ble født i 1983, var permisjonen 12 uker.
   Dette ble kjempet frem av de du mener kommer med motbydelige kommentarer. Skam deg!!

   Likt av 2 personer

  • Enig! Stå på Sylwia!

   Bare ignorer de ubehagelig treffende kommentarene og den saklige kritikken, og svar på de med motbydelige handlinger og uttalelser! Du er så blek og fin! Du taler der andre vet bedre!

   Stå på! Klem og kos og sieg heil!

   Lik

 8. Jeg synes svaret er fortjent etter alle forferdelige uttalelser….hvordan kan en som er mor selv være så kald?

  Lik

 9. I alleste dager da. . For en kommentar!!
  Tragisk at det finnes et behov for å være så hatsk i uttalelsen. Alt handler ikke om politikk. Vi er alle mennesker.
  Måtte bare skrive et «sukk» 😔

  Lik

 10. Gitt deler av din permisjon til far??? Det har du neppe for det er (bortimot) umulig å få til! Din permisjon denne gangen er 10 uker. Faren har 10 uker. Resten tilhører dere begge og er ikke din å gi! Nettopp den type holdning (mammaer som ser på fellesperioden som «sin») er grunnen til at pappa burde ha større permisjon forbeholdt ham!

  Nå er ikke det det dummeste du har sagt (for å si det veldig pent og forsiktig), men det blir fryktelig håpløst å ta poenget ditt her seriøst når du slår til med den…

  Likt av 4 personer

 11. Flott innlegg og jeg er helt enig med deg at familiene selv må kunne få bestemme hva som passer dem best. Ser ut til at det er glemt at det er mor som har gått gravid og født og ammet og da bør hun få være med på å velge selv om hun vil tidlig ut i jobb eller kunne være hjemme litt mer.

  Gratulerer med gutten I magen💙

  Og ikke bry deg om de negative kommentarene

  Lik

 12. Ja det virker jo logisk. Og er ikke en «kynisk» politiker ikke vil betale for dem, det er resten av oss som bor her.

  Men kan ikke du ta halve trygda di da «egen medisin» *?
  Eller stikker det kanskje ikke så dypt da? 😉

  Lik

 13. Mistenker at deg og «dine» ikke betaler noe som helst, re vel heller et spm om hva dere koster resten av samfunnet?

  Lik

 14. Gratulerer til deg Sylvi !! En gutt , et tredje barn 💚 Du er en flott kvinne som opptrer verdig i media, uansett all dritt som blir slengt mot deg.. Stå på, og jeg ønsker deg velkommen tibake i politikken etter svangerskapspermisjonen. Norge trenger deg😊

  Lik

 15. Gratulerer til en fantastisk dame, som eg virkelig beundrer for mot og klokskap . Og vi er mange som set stor pris på deg!!! Gratulerer så masse med den lille i magen. Stå på, pass ekstra godt på deg sjølv i denne tida. Norge treng virkelig kvinner som deg i lederskap. Og du er komt dit du er, for ein hensikt 😘😘🙏

  Lik

 16. Gratulerer, men noen har ryddet veien for deg og det var ikke ditt parti, ellers kan vi sikkert diskutere feministkampen på 70 tallet, men på dette feltet fortjener de ros.

  Likt av 2 personer

 17. Hvs mener du med feministeliten egentlig? Skjønner ikke helt hva du mener? Tenker du på de som har kjempet frem de gode permisjonsrettighetene vi har i Norge?

  Likt av 3 personer

 18. De fantastiske rettighetene til barselperm, pappaperm, ammeperm, sykedager med barn osv-, som gir valgfrihet i verdenstoppen til norske barnefamilier ,er kjempet frem av en kvinnestyrt folkebevegelse, ikke av en elite. Lovene og ordningene er vedtatt av flertallet i en folkevalgt forsamling. Hvilken «elite» det er snakk om? FrP hadde selv kontantstøtten som familiepolitisk hjertesak – en dyr ordning der man betaler foreldre for å holde barna unna barnehagen. I stedet blir de fleste av dem passet av hhv ensomme au-pairer uten utdanning eller isolerte innvandrermødre uten norskkunnskaper. Bravo!

  Likt av 1 person

 19. Hadde det ikke vært for feministeliten hadde ingen av oss hatt mer enn 3 mnd fødselspermisjon. Dessuten Listhaug – utover de seks ukene er permisjonen felles – så du har ikke «gitt» mannen din noe som helst – det er en rett han har som far. Hilsen fra #feministeliten til #dobbeltmoral #historieløs

  Likt av 1 person

 20. Gratulerer Sylvi, med blogg og baby! Godt innlegg fra god politiker. Stå på, vi er mange som heier på deg!

  Lik

 21. Huff og huff så umodent og historieløst! Dette er en minister i regjeringa vår! Til å le høyt av….hvis det ikke var for at det bare er tragisk..

  Lik

  • Lite til felles med Ghandi du siterer hun her elitistiske fascisten? Patologisk løgner og empatiløs?

   Du kunne like gjerne sagt smil til verden og verden smiler igjen.

   Lik

 22. Jeg er feminist og jeg støtter ditt synspunkt om at det må være opp til hver enkelt å bestemme hva som passer best. Det er riktig at noen feminister i sin tid sørget for at permisjonsordingen i Norge er god, som enkelte påpeker overnfor her. Det betyr ikke at vi ikke kan kritisere de feministene som vil diktere hva som er riktig og gal bruk av denne ordningen.

  Gratulerer med et nytt guttebarn underveis!

  Uavhengig av hvilket politisk ståsted man måtte befinne seg på, så er det ingen tvil om at du ansees for å være en usedvanlig god politiker. Fortsett å stå på!

  Lik

  • Det er helt klart stort rom for tvil om at Sylvi Listhaug anses for å være en usedvanlig god politiker. Jeg, feks, syns Listhaug fremstår som en usedvanlig lite dyktig politiker med dårlig gjennomtenkte uttalelser og handlinger.

   Likt av 1 person

 23. Hva med alle feministene som ga alt slik at du og kunne bli en minister og kankje statsministeren? Du tilhører eliten kjære Sylvia. La den post fact politikk være i usa

  Likt av 1 person

 24. Føler meg ikke akkurat trygg når man bor i et land der en av statsrådene ikke kan historie som ikke er lenger enn 20 år tilbake. Begynner å tenke om de har noen anelse om hva som har skjedd i tidligere historie. Vi kan ikke gå videre uten å lære av feil. Også viktig at vi husker på de som kjempet en kamp og fikk oss fremover. Vi kan alle takke «elitefeministene» i dette tilfellet.

  Lik

 25. Venstresiden gir jo folk et valg. Det er jo du som predikerer i dette innlegget hva som er rett eller galt. Med din måte er det jo bare ett valg – det kalles å bestemme hva folk skal. Men du er flink å finne opp nye uttrykk, det skal du ha.

  Lik

 26. Når du er i regjering, så er du eliten. Her vrir du eliten til å bli et negativt ord. Tror de fleste er innforstått med at regjeringen er en del av den norske eliten, det er jo de som har den øverste makten, altså deg og dine… Jeg er ogsåkjempe glad for at jeg vokste opp med en mor som var i jobb etter et års permisjon og jeg fikk gå i barnehage fra jeg var 1 år. Endte selv opp med utdanning til å jobbe i barnehage. 30 år i dag, godt forhold til mor og far som har gitt meg en million gode kjerneverdier, kjærlighet og trygghet i barndom, ungdomstid og voksenlivet. Alt dette har jeg fått selv om jeg gikk i barnehage fra jeg var 1 år og de begge var i jobb…. Jeg ville aldri vært foruten min tid i barnehagen og gratulerer til deg som er i regjeringseliten

  Likt av 2 personer

 27. Så du synes det er flott når folk som moren din (altså etniske nordmenn) er hjemmeværende til barna er tolv. Men du er stadig ute og oppfordrer mødre med innvandrerbakgrunn til å komme seg i jobb, hvis ikke truer du med å kutte støtteordninger osv. Kanskje de og syns det er flott å være hjemmeværende til barna er tolv?

  Du er like moralistisk som venstresideeliten, bare at du representerer ekstremhøyreeliten.

  Likt av 1 person

 28. Du vet…..å tråkke på andre gir svært kortvarig løft… Kanskje det er derfor du Listhaug stadig vekk tråkker på andre, fordi det varer så kort tid av gangen?

  Likt av 2 personer

 29. HEI SYLVI. Sender deg et innlegg skrevet av frivillig menneskeredder MARTHE VALLE.
  Og jeg personlig ser ingen problem med at dine barn sendes på ferie til landa du mener er trygge å returnere barn til. Feks Afghanistan. Mvh FRØYDIS WALSTAD.

  Kjære Sylvi.
  Av Livredder og medmennesket MARTHE VALLE.

  Mange ganger har jeg kritisert din politikk og retorikk, jeg har brukt krasse ord og vært sint. Nå er det annerledes.
  Jeg er redd.
  Jeg er mer redd enn noen gang for hva det er som skjer med oss, og jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal begynne for akkurat nå føles det som om så altfor mye går i feil retning når det gjelder vårt fundamentale menneskesyn.
  Du og dine kollegaer klapper hverandre på skuldrene og skryter av hvordan Norge har håndtert flyktningekrisen, som om den nå er over og avviklet. Hvor mye dere har strammet inn. Hvor mange som ikke har fått komme hit. Hvor mange dere sender hjem. Med tvang. Krisen er over, for oss.
  Sannheten er at situasjonen for flyktningene er verre enn noensinne.
  For nøyaktig ett år siden var jeg på Lesbos og jobbet som sykepleier, jeg var med på å gi helsehjelp til flyktningene som kom med båtene over fra tyrkisk side. Det var mange og sterke inntrykk, alle historiene til de som hadde flyktet, gleden over å være i trygghet etter en lang og farlig reise, alle ungene på alder med min egen datter som fikk tørre klær og litt godteri, og det lille vi kunne gi av omsorg. Jeg var med på å gjenopplive en fire år gammel gutt som var sterkt nedkjølt etter at båten han og søsknene satt i kantret, og hele tiden hadde jeg ordene dine om godhetstyranni i bakhodet. Det går ikke an å beskrive hvordan det føltes å komme tilbake til Norge i førjulstiden med alle disse modige menneskene så levende i minne, og se hvor hatefull debatten hadde utviklet seg til å bli i kommentarfeltene. Du nøret opp under dette, selv om jeg gjentatte ganger har sett hvordan du forsøker å fraskrive deg ansvaret for hva din egen retorikk gjør med mennesker som allerede føler på frykt og ser flyktninger og innvandrere som en trussel mot Norge.
  Utover våren ble det bare verre, jeg har skjermbilder av kommentarfelt der 15 personer uttrykker glede over at flyktninger i Hellas har tatt selvmord. ”Hurra, færre som kommer hit!” Jeg har ikke ord, hvor kommer dette hatet fra?
  Etter at returavtalen ble inngått med Tyrkia, var jeg tilbake i Hellas for å gi helsehjelp, denne gangen i EKO camp. 60.000 flyktninger sitter i såkalt militært regulerte leire i Hellas, og ingen vil ta imot dem. Disse leirene er betongbygninger med telt inni, med elendige sanitærforhold, ingen muligheter for å lage mat, lite eller ingen oppfølging av alle ungene og et minimum av helsehjelp, alt basert på frivillighet. Disse menneskene trodde de skulle bli tatt vare på etter å ha flyktet fra en grusom krig, nå sitter de i teltleire med hele livet på vent. Ungene får ikke gå på skole, menn og kvinner får ikke jobbe og ta vare på familiene sine, depresjonen ligger tungt over mange. Vi har sviktet dem. Vi svikter dem hver eneste dag.
  Du skal være innvandrings og integreringsminister. Jeg synes du slipper altfor billig unna hvordan språket ditt har formet debattklimaet det siste året. Jeg synes det er skremmende at du ikke viser at du forstår hvordan retorikken din forsterker rasistiske tendenser og skaper frykt. Tvert imot så sutrer du over at folk misforstår deg, gang på gang. Hva med å erkjenne kraften i språket, Sylvi?
  Din regjering sender i disse dager syrere tilbake til Russland (som har blitt nektet opphold i Russland), somaliere til Mogadishu og mindreårige til Afghanistan. FNs høykommisær for flyktninger kritiserer Norge for en praksis de mener er inhuman og i strid med menneskerettighetene, men du bruker disse sakene til å høste likerklikk på facebooksiden din. ”Lik og del” skriver du, når du skryter av hvor streng asylpolitikken din er i forbindelse med at syv år gamle Massoud ble deportert til Afghanistan på bursdagen sin, etter å ha bodd i Norge siden han var tre år. Faen, Sylvi. Dette er unger. Dette er menneskeliv. Dette er familier som splittes og som går en høyst usikker framtid i møte i et land som overhodet ikke kan defineres som trygt.
  Og når du bruker disse menneskene til å fremheve deg selv og hvor vellykket politikken din er får jeg bare lyst til å gråte. Jeg blir så redd for at mangelen på medmenneskelighet i retorikken din gjør noe med oss, vår måte å tenke på, som blir vanskelig å snu.
  Du skrev en post på facebook om at nå må vi roe oss ned og ikke spre unødvendig redsel etter at Trump ble valgt som president. Jeg er faktisk helt uenig med deg, jeg tror vi trenger å bli redde sånn at vi skjønner at vi må handle nå. For i likhet med deg bruker han språket sitt til å så splid mellom mennesker, skape frykt, og å snakke nedsettende om mennesker på flukt.
  Historien har vist gang på gang at en slik dehumanisering av menneskegrupper får fatale konsekvenser, og vi ser det ofte ikke før det er for sent.
  Ordene dine betyr noe Sylvi, vær du trygg. De resonnerer ut i deler av det norske folk som ikke akkurat er vennlig innstilt til å vise solidaritet og å hjelpe mennesker på flukt, og det får konsekvenser.

  Nok er nok, tiden er inne for å skrive om en kjent bønn:
  Gi meg styrke til å forandre det jeg ikke kan akseptere.
  For jeg nekter å akseptere det du står for.

  Likt av 1 person

  • Unødvendig ærlig!

   Hvis du ikke kan rakke ned på flyktninger, barn, innvandrere og muslimer og kalle de alle som en for terrorister, så er det du som er quislingen!

   Lik

Kommentarer er stengt.