Talen hvor jeg utfordret den muslimske lederen Tahir ul-Qadri

Tusen takk for at jeg ble invitert til å komme hit i dag.

Jeg vil takke Minhaj for å bidra til å sette ekstremisme på kartet. Altfor mange mennesker har blitt kaldblodig drept i Islams navn.

Paris. Nice. Normandie. Brussel. London. Manchester. København. Flere byer i Tyskland og Stockholm er bare noen eksempler på steder som har blitt rammet av islamistisk terror de siste årene, men hardest går det utover sivile i muslimske land i Midtøsten og Afrika.

Jeg tror mange føler at terroren rykker stadig nærmere. Det er tusenvis av voldelige islamister i Europa, noen av dem også i Norge.

Derfor foregår denne diskusjonen i mange land for tiden. Når det kommer til terror og angrep på sivile i Islams navn, er det viktig og grunnleggende at dere tar fullstendig avstand fra dette, og jobber for å bekjempe disse holdningene som har tatt altfor mange uskyldige liv.

I Europa har vi bekjempet kommunisme, fascisme og nazisme. Islamisme er nåtidens skrekkideologi og må også bekjempes. Historien har vist oss at undertrykkende og totalitære ideologier blir nedkjempet.

Vi ser at uskyldige mister livet på konsert, på julemarked og andre steder der man ønsker å oppleve glede. Istedenfor opplever de marerittet og mange føler at våre land er under angrep av krefter som ikke har noe her å gjøre.

For det hjelper ikke hvor mye vi fordømmer terrorangrepene og denne ekstremismen. Det hjelper ikke at politikerne fordømmer angrep etter angrep, for det skjer stadig igjen. Folk i mange europeiske land lever i frykt for de kreftene som ønsker å ødelegge våre samfunn. Skal vi bekjempe disse holdningene, må det gjøres gjennom at miljøene selv tar denne kampen. Det oppfatter jeg at dere gjør, og det er viktig.

Tryggheten er under angrep. Og verdiene er under angrep.

For i dag vil jeg snakke om de verdiene som Norge og Europa er tuftet på og som vi med denne ideologien opplever er under angrep.

Islamisme som politisk ideologi er uforenlig med norske og vestlige verdier. I vestlige land lever befolkningen i frihet, frihet til å tro på hva du vil, eller ikke tro. Frihet til å si og ytre det du måtte mene. Frihet for kvinner til å bestemme over egne liv, egne klær og hvem man skal gifte seg med. Frihet til å velge de politikerne vi ønsker skal representere oss. Frihet til å elske den man vil, uansett kjønn, uten å bli utsatt for trusler eller vold.

Det betyr at de som kommer til Norge og ønsker å bo her, må lære, respektere, akseptere og etterleve våre verdier. I vårt samfunn skal disse verdiene være selvsagt for alle. Dessverre ser vi at det ikke er tilfellet. Derfor er det nødvendig, mer enn noen gang, å stå opp for at alle, uavhengig av bakgrunn, skal kunne leve frie liv i Norge.

Mange av de som har flyktet til Norge har flyktet fra ufrihet og verdier som fratar enkeltmennesket egenverdi og makten over eget liv. Det er bekymringsfullt at noen av disse sier at holdninger de flyktet fra, er nå kommet hit, og møter dem i frie Norge.

Vi er fullstendig klar over at det finnes ulver i fåreklær. Viktige mennesker som sier én ting offisielt, og noe helt annet når de snakker til sin egen sekt. Dette har blitt brakt til overflaten en rekke ganger tidligere og registrerer at flere aviser viser at dagens hovedtaler her på arrangementet fronter ett sett med holdninger i vesten, og et annet hjemme.

Er virkelig dagens hovedtaler for steining som straffemetode? Dødsstraff for blasfemi? At islamske lover bør settes over vestlige lover? Dette er ikke forenlig med norske og vestlige verdier

Jeg er spent på foredraget som kommer etterpå. 

For å bekjempe ekstremisme må det tas et oppgjør med verdier uforenlig med å leve frie liv, respektere andre sin tro, seksuelle legning, ytringsfrihet og undertrykkelse av kvinner. Dersom det er viktig å etterleve verdier som er uforenlig med verdiene i Norge, så finnes det en lang rekke land man kan flytte til, men la oss stå sammen om å bevare de vestlige verdiene som er grunnlaget for alle de beste landene i verden å bo i. Som er de landene hvor mennesker flykter til – ikke fra.

Løsningen er at landene mennesker flykter fra, endres, ikke at landene de flykter til, våre demokratier, skal endres i motsatt retning.

Lykke til med konferansen, og håper dette blir en milepæl i arbeidet med å bekjempe ekstreme holdninger og terrorisme.

Takk for meg!

14 kommentarer om “Talen hvor jeg utfordret den muslimske lederen Tahir ul-Qadri

 1. Du er bare helt suveren Sylvi,deg trenger vi så absolutt i vårt lands politikk.👍
  Du er for oss;ett tegn på rettferdighet,tillit,troskap og seriøsitet for vår nasjon,stå på Sylvi,vi trenger deg og Frp.
  Ønsker deg en super fin dag 💖🌻👍

  Liker

 2. Takk for at du henger bjella på katten!
  Det sier vel det meste at du ikke fikk svar på spørsmålene – og den nesegruse beundringen denne personen ble møtt med av unge, norske muslimer

  Liker

  • Det er skuffende at jeg ikke fikk svar på spørsmålene mine, når de var så klare og tydelig. Når en slik muslimsk leder kommer til Norge for å brukes som hovedtaler og hylles, må vi selvsagt kunne stille spørsmål. Jeg synes det er mye verre at så mange politikere har møtt opp der for å tale denne mannen etter munnen i en årrekke. Ha en fin helg!

   Liker

 3. Hei
  Særs viktig det du tar opp om at ytringsfrihet og demokrati vi har i Norge stadig angripes. Du går gjerne inn i løvens hule, og prater i klartekst. Imponerende.
  Fortsett med med dette viktige arbeidet. Det er ikke mange politikere som er så sterk og rakrygget som du. Stå på. Ønsker deg lykke til.

  Liker

 4. Det er svært betenkelig at UDI-ansatte åpent saboterer Ministerens forordringer, stillingsinstruks og norsk lov.
  nordavind.online/2017/08/05/udi1/

  Liker

 5. En veldig flott, modig og realistisk tale som det står respekt av. Det er vanskelig å forstå at du kritiseres og hates så voldsomt fordi du kommer med fakta for å bevare demokratiske grunnverdier. Verdier som vel samtlige av våre politiske partier hevder å stå for. Det er klart helt vesentlig at «vanlige» muslimer må delta i bekjempelse av de ytterliggående, reaksjonære personene og gruppene som ødelegger enormt for deres religion på verdensbasis. De må luke i egne bed for å skape respekt. På samme måte som kristne har luket vekk autoritær og ekstrem galskap gjennom historien. Vi var jo ikke hakket bedre… Heksejakt og inkvisisjon, undertrykkelse og maktbegjær… Det har tatt endel hundreår og mange liv. Men, tenk om vi nå endelig kunne få sunn fornuft på banen, både på Stortinget og i samfunnet, så vi kan samle oss om å bevare felles verdier som frihet, likhet og brorskap. La alle tro på hvem de vil, Julenissen eller Zevs for den sakens skyld – bare de respekter de tre grunnprinsippene og holder seg innenfor lovens grenser. Sannsynligvis har dine motstandere lest artikkelen på samme måte som Fanden leser Bibelen, og kommentert deretter. Pressen bør i alle fall virkelig holde seg nøytral og støtte deg. For hvorfor i alle verdens navn skal du, Sylvi Listhaug, henges ut for noe så fundamentalt som å støtte de tre viktigste verdiene i samfunnet vårt? Stå på. Respekt!! Vi trenger flere av din kaliber,

  Liker

 6. Hei har du en engelsk versjon så vennligst send den til meg. Epost:
  Obs du kan godt sende den som lydfil i stdet for tekst. Ordvalget (bruket) var bra og uttalen din har du jo ingen grunn til å skamme deg over…:-)

  Liker

 7. Sylvi Listhaug
  Jeg er så uendelig glad for at det finnes en håndfull ærlige mennesker i politikken som tør i si det åpenbare slik det er og uten grøt og tåkeprat! Tusen tusen takk for innsatsen du legger ned for landet
  Takknemlig hilsen

  Liker

 8. Jeg er stum av beundring for deg Sylvi. Din ærlighet, som helt sikkert koster, har jeg ikke sett noen gang i norsk politikk, når det kommer til islam. Når det kommer til islam skygger både media og politikere unna, selv når muslimers dobbeltkommunikasjon og løgner er så åpenbar, at selv ett barn kan avsløre det. Det kommer stadig til meg hva Bibelen sier: I de siste tider vil vi tro løgnen fremfor sannheten. Hvordan dette er mulig er for meg helt uforståelig. Ingen syns vel det er hyggelig å bli løyet for. Stå på for sannheten Sylvi. Du er unik.

  Liker

 9. Sultan sounds like a victorian who refuses to mention sex, or nixon who tries to hide from watergate, or hitler demanding diplomatic respect. Such people have something to hide. They try to exploit what sultan calls norwegian manners. But there used to be a british victorian expression meaning impolite—#norwegian manners#. I guess sultan would have accepted questions from a male. I shudder to imagine what would have happened to sylvi in pakistan, turkey, afghanistan, etc. Actually, sultan should have of course gladly seized the opportunity to repudiate islamic bestiality—was he afraid to?

  Liker

 10. Altsa,jeg mener ikke noe vondt med det,men selve grunnen til at jeg mener politikere burde ha utdanning som er relevant mer enn 30 poeng i statsvitenskap er pågrunn av måten du arrgumenterer på og hvordan du prater engelsk på. Jeg hadde trodd du må ha hatt noe fonetikk eller språk innad i lærerutdanningen din,jeg blir litt flau om dette klippet er dét klippet de skal se internasjonalt. Det er pinlig å være Norsk når andre land forbinder Norge med pinlige løgner,inhabile politikere og fremmedfrykt. Jeg ber deg på mine knær at du trekker deg fra politikken,får deg en lærerjobb og lærer deg litt om andre kulturer,lærer deg å le og se andre mennesker med kjærlighet. Jeg tenker nok at det er vanskelig å finne ut hva du skal stemme Listhaug,men når du lærer deg hvordan Norge har vært politisk i de siste 40 årene så forstår du sikkert at det tullet du prater om,er tull og har ingenting med hvordan det er å leve i Norge,du tar enkle hendelser og forvinner dem med folkeslag,på lærerutdanningen,lærte du noe om noe lignende en gang? Eller var det Tea Party som har gitt deg all informasjon du kjenner til? Jeg håper du tar all viten innover deg,alt du kommer over.

  Liker

Kommentarer er stengt.