Hvem er denne personen de snakker om?

Hvem er denne personen de snakker om?
Den siste tiden har en rekke kjente og ukjente personer gått til harde angrep mot meg. Jeg har blitt kalt mye forferdelig. Jeg tenker ofte, hvem er det de snakker om? Familie og venner lurer også på hvem de snakker om. Det er ingen vi kjenner.

Mange ønsker å fremstille meg som hjerterå, følelsesløs og kald. Jeg er ikke det. Men i bunn og grunn en vanlig mor, ektefelle, datter og barnebarn som er opptatt av familien og opptatt av at folk flest skal ha det bra. Jeg er opptatt av å hjelpe flest mulig mennesker til et bedre liv. Skal man være med å styre et land må man tenke langsiktig. Hvordan ønsker vi at samfunnet skal se ut om 20 år, 30 år og etter at mitt liv på jorden er over?

Norge er et lite land med en velferdsmodell som vi har bygd opp gjennom generasjoner. Folk har stått på, jobbet, betalt skatt, alt i ånden av «gjør din plikt – krev din rett.»

Den globaliserte verden vi står overfor setter velferdssamfunnet vårt under press. En stor innvandring år etter år vil forandre det landet vi bor i både økonomisk og kulturelt. Jeg ønsker ikke dette. Jeg vil at mine barn og barnebarn skal leve i et samfunn med gode velferdsordninger og i et land som er bygget på verdier som likestilling, ytringsfrihet, demokrati og religionsfrihet. Det vi gjør nå vil ha stor betydning for hvordan Norge vil bli i fremtiden.

Selvsagt er det slik at veldig mange barn i verden ville få det bedre i Norge enn i det landet de kommer fra. Men det er ikke bærekraftig å la alle barn automatisk få opphold. Dette ville gitt signal til menneskesmuglere og andre om at det er fritt frem for barnefamilier å komme til Norge med garanti om å få bli. Det er vanskelig med enkeltsaker og barn som sendes ut. Men skal asylinstituttet håndheves strengt og rettferdig må de som får avslag reise ut frivillig eller med tvang. Mange har fremstilt det som om jeg synes det er flott at barn blir sendt ut. Dette er løgn. Men dette er et marked som styres av menneskesmuglere og det er derfor bra å få ut signaler, også gjennom New York Times, som kan bidra til at færre økonomiske migranter kommer til Norge.

Vi må hjelpe flest mulig

Hvordan hjelper vi flest mulig? Er det gjennom å ta imot flest mulig asylsøkere til Norge og gi dem opphold? Nei. Som Oxford-professor Paul Collier påpekte overfor Minerva at vi «har en absolutt moralsk plikt til å hjelpe flyktninger, men fortrinnsvis i nærområdene deres». Ifølge han er det slik at for hver dollar som brukes i nærområdene, koster det 135 dollar i Europa. Han understreker at europeiske og øvrige vestlige land bør arbeide for å skape «safe-havens», som kan sørge for at flyktninger får hjelp, og at migranter (uten beskyttelsesbehov) avvises fra å søke lykken i Europa. Derfor burde pengene som nå samles inn i mitt navn til NOAS som er en interesseorganisasjon for asylsøkere i Norge heller gå til å hjelpe barn i nærområdene til krig og konflikt, barn som ikke får gå på skole, og barn som mangler mye av det grunnleggende.

Tenke langsiktig

Noen har spurt om hvordan jeg får til å sove om natten. Jeg sover som en stein i visshet om at vi gjør det eneste riktige for Norge på lang sikt. Selvsagt er det triste enkeltsaker med mennesker som har satset alt på et liv i Norge og som har fått sine drømmer knust. Men vi kan ikke gi økonomiske migranter opphold. En streng asylpolitikk handler også om respekt for asylinstituttet.

Jeg hadde ikke sovet like godt om natten om jeg var politiker i Sverige– hvor politiet blir steinet, ambulanser ikke kommer frem fordi det er utrygt uten politieskorte. Politifolk vil slutte i jobbene sine og at over 50 separate områder er soner man ikke tør å gå inn i uten ekstra beskyttelse. Og det vil ingen ende ta. Stadig flere hendelser oppstår, i sommer var det en bølge av bilbranner – politiet sier de mister kontrollen. Noe av det mest grunnleggende en regjering og politikere må sikre er tryggheten for folk. Jeg synes det jeg ser fra Sverige er noe helt annet enn trygghet. Jeg vil ikke ha slike tilstander i Norge derfor er både retorikk og politikk viktig.

I politikken skal man ha et stort hjerte for mennesker og for å hjelpe flest mulig. Men man må faktisk også koble inn hodet og tenke langsiktig på vegne av landet vårt. Innvandrings- og integreringspolitikken er svært viktig for landets fremtid. Det betyr noe hvem som styrer. Ønsker du en streng og bærekraftig politikk som bevarer vår velferdsmodell så bør FrP fortsette å styre landet.

111 kommentarer om “Hvem er denne personen de snakker om?

 1. Partipolitisk står vi nok ikke på samme sted, men må si at jeg beundrer deg! Ingen tvil om at du er rett kvinne på rett plass her! Jeg er også sikker på at du har mye «usynlig støtte», for det er jo alltid de som er uenige som gir mest lyd fra seg….

  Liker

 2. Jeg skjønner ikke at det går an. Er ikke du ondskapstyrann og fører en streng offerrolle for å sikre en bærekraftig fremmedfiendtlighet for den norske apatimodellen?

  Vær stolt av at noen spanderer millioner av kroner i ditt navn til fattige negerbarn som bare vil være lykkejegere på nav og selge narkotika fra bilvinduet i mercedesen sin, slik at de kan tvangsgifte seg med 30 søskenbarn og praktisere aids og polygami i vårt kulturmarxistiske samfunn bestående av ariske elitefeminister som sitter på gullstol og spiser havregrøt i undertøyet!

  Liker

 3. Først og fremst vil jeg bare poengtere at jeg har ingenting imot deg som person, jeg synes du virker som en veldig god person, og det jeg skal si her har absolutt ingenting imot deg personlig men kun politisk sett.

  Personlig så vil jeg si at jeg støtter ikke FrP og støtter ikke deres politikk, ettersom det er flere av deres ståsteder som er det stikk motsatte av hvordan jeg ønsker å se landet våres utvikle seg – og det er jo så klart en rett jeg har som nordmann å være uenig i politikken deres.

  Når det kommer til denne saken du delte om norsk invandringspolitikk som har fått oppmerksomhet i USA. Det er så klart du blir stolt av egen innsats og at norsk politikk får oppmerksomhet om politikken sin i det store utlandet, og i en avis som er såpass populær over hele verden som New York Times, er det forståelig at du føler for å gi deg selv litt selvskryt. Det jeg mener du har gjort feil, det som har ført til alt dette oppstyret rundt denne saken, er måten du valgt å fremstille dette på. Her er det en sak om et barn som ble tvunget ut av landet våres, som er en realitet men en ganske trist sak også – og du velger å skryte av dette å være stolt?

  At politikken din og det du jobber for går fremover, er jo selvfølgelig en ting som du burde skryte av – men denne saken var ikke ment som en gladsak, og du valgte å kommentere positivt på denne saken som jeg tror utgjorde alt medieoppstyr rundt denne saken i Norge.

  Jeg mener som politiker, med den makten du har over menneske og media, så mener jeg at dette var litt misbruk av din påvirkningskraft. For istedenfor å skryte, så klarer du å fremkalle en felles krenkefest for hele Norges land, og jeg tenker at alt dette oppstyret kunne vi alle spart oss for – og du som politiker burde kanskje ha tenkt litt ekstra over egen retorikk i dette tilfelle.

  Så at mange har sendt masse negative meldinger til deg, det er selvfølelig ikke noe hyggelig gjort og dumt gjort av de som gjør det – men samtidig så er den harde sannheten, at du har deg selv å takke for det, nettopp pga at du burde ordlagt deg bedre eller bare latt være å legge en positiv klang på en sak som ikke var positiv.

  Om jeg skal være helt ærlig, måten du har valgt å kommentere den saken på, i det originale innlegget som skapte så mye oppstyr – det er på grensa til å være rasistisk som jeg tror er hovedgrunnen til at så mange reagerte så sterkt på denne statusen du delte.

  Dette er min tanke om det hele, og min mening. Jeg har absolutt ingenting vondt å si om deg som person, nettopp fordi jeg kjenner deg ikke men jeg har absolutt respekt for deg og ville aldri snakket stygt om noen jeg ikke kjenner. Jeg bare ønsket å dele mitt synspunkt og mine tanker rundt saken, og håper at du leser dette og at du forstår hva jeg prøver å si her.

  Du er en sterk kvinne så du kommer deg igjennom dette, men bare husk å bruk retorikken og din rolle som en opinionsleder klokt og ikke misbruk makten du har i media over en slik ymse sak som dette her er.

  Liker

 4. Din omsorg for velferdsstaten er så bra Sylvi! Men jeg forstår ikke … du forfekter jo et partipolitisk tankegods som mener at det er for mye statlig styring (som er et grunnleggende prinsipp i en velferdsstat som vår)? Eller tar jeg feil? Kan jeg håpe på at du snakker til dine partikolleger med innflytelse i arbeidslivspolitikken, og understreker for de at en rasering av blant annet AML, ikke er av det gode for Norge som vi kjenner det. Det Norge du så gjerne vil bevare. Håper på ditt engasjement for velferdsstaten setter deg i stand til å se at alt henger sammen med alt. Atlas Shrugged kan gå å vogge

  Liker

 5. Hei, vil bare si tusen takk for den fantastiske innsatsen du gjør for landet! Ikke hør på surmaget kritikk fra venstreside som med sin politikk hadde ført oss inn i Svenske (og verre) tilstander. Du er det beste som har skjedd norsk Politikk på ti-år! Stå på, du har en enorm støtte blant mange av oss på grasrota!

  Liker

 6. «Hvem er denne personen de snakker om?»
  Er uklart, ja. Blogg for tobarnsmor (snart tre) med verv, eller er dette bloggen til «Sentralstyremedlem i FrP og innvandrings- og integreringsminister» – eller går dette ut på det samme i denne regjeringen?

  Liker

 7. Du er Norges redning. Jeg og mannen støtter deg 110% . Hadde våres forfedre sett hvordan enkelte norske statsborgere ikke skjermer/tar vare på/ vedlikeholder/forbedrer veldferdstaten vår ,det våres forfedre jobbet SÅ hardt for å få igjennom, så ville de vært utrolig skuffet. Det er klart at det går an å hjelpe, men samtidig gjøre alt det overnevnte -og det gjør du, Sylvi! 🙂 Det finnes begrensninger i et land, og hvis ingen passer på , så skjer det som skjer i Sverige. Manglende politisk engasjement / manglende kunnskap / naivitet er en faktor som truer med å rive velferdsstaten i filler. Vi er utrolig bekymret for fremtiden, for barna våres og deres kommende barn dersom ikke du/dere får igjennom/støtte for deres forslag og løsninger. Jeg er selv sammen med en 1.genersjons asylsøker , men han er godt integrert, godt utdannet og er HELT integrert. Det var mye lettere å integrere han i 1980, enn hva det er å intergrere dagens nye landsmenn… Det blir for mye. Er det en av oss (mannen eller meg) som er mest bekymret for landets fremtid, så er det han! Han forstår (mer enn meg) problematikken som dette vil føre med seg, og har selv opplevd/sett/kjent på alle utfordinger knyttet til asylsøkere/flyktninger, og hvordan det hadde sine utfordringer på hans tid. Ikke nok med det, men vi har en haug av flyktinger/asylsøkere som tilhører grupper som er interessert i å spre seg til den vestlige verden. Jeg er glad for at min mann er en 1 generasjons asylsøker, som har så STERKE meninger om dette, og mener det du /dere mener -han er jo ikke rasist, men han forstår/skjønner konsekvensene av å blande en så stor del av den østlige verden med den vestlige. Dette er to foskjellige raser, som må ha veldig god oppfølging/tilbud/ressurser for å kunne integreres nødvendig -og det har vi ikke med dagenes asylpolitikk.

  Du er ikke et forferdelig menneske, og du kan sove godt om nettene med den beste samvittigheten. Du gjør en fantastisk jobb, og er utrolig sterk kvinne! 🙂

  Liker

  • Fantastisk å lese det du skriver Alexandra, virkelig :):) JA Sylvi Listhaug med medarbeidere gjør en strålende jobb ! Snakk om hvilken støyt Sylvi Listhaug har måttet ta. Tusen takk for din kommentar Alexandra 🙂 Mvh Merete

   Liker

   • Tusen takk, Merete Andresen 🙂 Ja, det er utrolig urettferdig hvilken kritikk Sylvi har blitt utsatt for. Jeg håper at fler, som støtter Sylvi og hennes medarbeidere, velger å vise støtte fremmover. Takk for at du engasjerer deg, Merete 🙂 Mvh Alexandra

    Liker

   • Takk så mye tilbake Alexandra 🙂 Ja det er jeg optimistisk til at flere vil gjøre. Sylvi gjør jobben sin på vegne av det norske folk og da blir jeg engasjert som så mange andre og kjenner virkelig på stormen av kritikk rettet mot henne. Ha en fin helg Alexandra 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.