Nei til diskriminering i religionens navn

På Dagsnytt Atten 18. desember, satt Hanne Bjurstrøm, tidligere AP-statsråd og nå likestilling- og diskrimineringsombud, religionsfrihet over kvinners rettigheter.

Bakgrunnen for debatten er den såkalte håndhilsesaken. I denne saken var det en muslimsk mann som mistet jobben på en skole, fordi han ikke ville håndhilse på kvinner. Det mener jeg bare skulle mangle. Bjurstrøm synes det er greit at muslimske menn ikke vil håndhilse på kvinner. Det er hårreisende.

I debatten sa Bjurstrøm, at det at den muslimske mannen hadde mistet jobben som følge av at han ikke ville håndhilse, bare gjaldt denne ene saken, og ikke alle saker hvor menn diskriminerer kvinner. Jeg synes det er hårreisende at man kan tolke Bjurstrøm dithen at hun i realiteten mener at religionsfrihet skal trumfe alle andre norske og vestlige verdier. Religiøs fanatisme skal altså settes over likestilling og likeverd.

Bjurstrøm sa at det er når debatten ble vanskelig at mindretallet trenger et vern mot flertallet. Med andre ord synes hun at et mindretall av menn som diskriminerer kvinner, skal beskyttes mot et flertall som mener det er galt.

Bjurstrøm har dessverre ikke forstått at anti-liberale og menneskefiendtlige holdninger ikke fortjener beskyttelse. Dette knefallet for fanatisme, og da spesielt islamistisk fanatisme, er en direkte trussel mot våre frihetsverdier og vårt samfunn.

Generalsekretær i LIM, Dana Manoucheri satt også i panelet og representerte norske, moderne kvinner på en fantastisk måte. Hun gjorde det svært tydelig: religion er noe man skal holde for seg selv. På arbeidsplassen er det arbeidsplassens regler som gjelder.

I debatten ble det stilt spørsmål ved hvor grensen for religionsfrihet skal gå. For meg er svaret enkelt: Ingen religion skal settes over norske og vestlige frihetsverdier. Tvert i mot må også de som utøver ulike religioner innrette seg etter de samfunnene som de har valgt å flytte til. Ønsker man å systematisk undertrykke og forskjellsbehandle negativt kvinner, bør man finne seg et annet samfunn enn det norske å bo i. Og spørsmålet er om ikke Norge etter denne saken bør finne et nytt likestilling- og diskrimineringsombud som setter våre frihetsverdier i høysetet og som ikke aksepterer at religiøs fanatisme skal få undergrave dem.

12 kommentarer om “Nei til diskriminering i religionens navn

 1. Uansett politisk innstilling så er det skremmende at et likestillingsombud til de grader har misforstått jobben sin. At vi i et likeverdig samfunn overhodet skal diskutere om det er ok at en mann nekter å håndhilse på en kvinne fordi hun er kvinne…. At Bjurstrøm går ut med offentlig støtte til religiøs, mannssjåvinistisk fanatisme er da helt uforenlig med hennes offentlige verv. FY!!!!

  Liker

 2. Skremmende av et likestillingsombud…må byttes ut med et menneke som representerer menneskeverd uansett kjønn og legning, samt norske verdier her i Norge☺️

  Liker

 3. Mannen mistet jobben fordi han nektet å håndhilse på kvinner. Bjurstrøm bør miste jobben fordi hun nekter å innse at hun motarbeider likestilling. Hva mener hun om å nekte å ansette kvinnelige prester av religiøse grunner, slik flere menigheter forfektet for noen år siden? Kanskje hun heller burde gå i spissen for at kvinner skal få tilgang til bønn i moskeene, og få mulighet til å bli imamer.

  Liker

 4. Er 100% enig med deg Sylvi. Trist at ikke folk flest forstår at ekstremisme både til høyre og venstre skyldes vår naive innvandringspolitikk. Bjurstrøm er et godt eksempel på holdninger som bidrar. Mange muslimer gjør ingen fortred, jobber og ter seg vel, men hvorfor reagerer de ikke på kriminalitet, sosial kontroll, barneekteskap m.m. hvis de er «integrerte»? Mistenkelig stille. «Vi tør ikke av hensyn til familie og venner» er svar jeg har fått.
  Går det virkelig an, slik politikere gjør, å snakke om integrering og assimilering av muslimer i Norge? Ta dem imot, betale dem, uten å kreve at de må forholde seg til norske lover og at de på sikt må klare seg selv?
  Det jeg har skrevet nå kvalifiserer til å bli kalt høyreekstrem og rasist, og muligens fengselsstraff når venstresiden får det som de vil.
  Det burde kanskje ikke bekymre meg som er 75 år, men jeg har barn og barnebarn…

  Liker

 5. Takk Sylvi Listhaug for at du setter tingene på plass. Det skulle også riksmedienes redaktører, journalister og godkjente kommentatorer gjøre. Men derfra er det stille – merkelig nok. Og det som forundrerer meg aller mest er at kvinner i topposisjoner i media og kulturliv ikke oppfatter hvor Bjurstrøms linje fører oss og sier fra, høyt og tydelig. Men ved denne svikt – for det er en svikt – mister de også troverdighet. Ja, de bokstavelig talt graver sin egen grav. Det er kanskje like godt for oss alle.

  Liker

 6. Hun burde trekke seg fra jobben. Norske politikere skal jobbe for Norge og det norske folk! Nei til FN’S migrasjonsplan! Vi er i Norge! Her gjelder norske lover og regler. Håndhilse er en av dem!

  Liker

 7. Listhaug har så ufattelig lite nyanserte meninger at dersom hun ikke hadde hatt non innflytelse, hadde det bare vært morsomt. Herregud.

  Liker

Kommentarer er stengt.