Media og byrådet i Oslo tatt med buksene nede

Det er ikke første gang anklager og merkelige påstander kommer i min retning fra norske medier, kommentatorer og andre forståsegpåere. Siste nå er facebook- posten om at et sykehjem i Oslo ble lagt ned til store protester fra beboere og pårørende, og som nå brukes til å huse romfolk. Det har vært avdekket at mange romfolk kommer til Norge for å bedrive tigging, prostitusjon, pillesalg og annen type kriminalitet.  

I helgen kom det en påstand om at jeg var taus i sakens anledning, dette til tross for at journalisten fikk beskjed om at jeg var opptatt med familiære gjøremål. Taus er jeg ikke og det kommer jeg heller aldri til å bli. Men istedenfor å prioritere sensasjonshungrige medier har jeg prioritert familien min i helgen.

Ingenting av det jeg har sagt eller lagt ut er feil. Jeg ser at også VG erkjenner såpass i sin leder. Byrådet i Oslo med Ap og SV i spissen blir tatt med buksene nede og man forsøker å få saken til å handle om meg istedenfor det den handler om nemlig at de har kastet ut eldre fra St. Halvardshjemmet, og deretter brukt millionbeløp på å huse tilreisende romfolk som kommer til Norge for å tigge og drive kriminalitet. Hadde det vært opp til FrP hadde vi ikke brukt skattepenger på å gi husly til folk som ikke har noe i Norge å gjøre.

På toppen av det hele er det visstnok min skyld at sykehjemmet legges ned. Det vises til et vedtak fra da jeg var med å styre Oslo. Jeg gikk altså av i 2011 og har ansvaret for det som skjer i 2018! Det er rent tull og tøys at dette handler om et gammelt vedtak. Det gjøres selvsagt unntak fra regelen om bad på rommet i Oslo. Hele 550 rom på kommunale sykehjem i Oslo har ikke bad på rommet og det er ingen planer om å legge ned disse sykehjemmene. Dette handler om Arbeiderpartiets og SVs kampanje mot private og ideelle aktører som ønsker å gi et godt tilbud. De setter ideologi foran de eldres behov. Det gjør vondt å se på.

Det er et faktum at det er blitt 283 færre sykehjemsplasser i Oslo siden Ap, SV og MDG overtok med støtte fra Rødt. Det er planer om å legge ned enda flere. Er så behovet for plasser i Oslo redusert? Når man ser på henvendelsene til oss og våre partikollegaer på Rådhuset, som nok er toppen på isfjellet, så er det ingen grunn til å tro at behovet for plasser er mindre i Oslo.

Eldre fortjener ikke å bli behandlet som pakkepost. Vi vet det er traumatisk og brutalt for mange eldre å bli flyttet på denne måten. Det var sterke bilder på NRKs brennpunktdokumentar å se beboere og pårørende gråte av å bli tvangsflyttet. Byrådet fortsetter imidlertid ufortrødent videre. Et av de neste sykehjemmene på listen er Frognerhjemmet der Ingrid Espelid Hovig og en rekke andre eldre skal tvangsflyttes.

Det er fascinerende å se hvordan mediene har en standard for meg og en annen standard for de politisk korrekte politikerne. Verre er det at norske medier, kommentatorer og også politiske motstandere stempler mine og FrPs sympatisører for dumme og enkle mennesker som ikke forstår sitt eget beste. Hadde dere vært med rundt og snakket med folk så ville dere sett og hørt at de er verken enkle eller dumme, men mennesker som fortjener samme respekt som alle andre.

35 kommentarer om “Media og byrådet i Oslo tatt med buksene nede

 1. Hei Sylvi. Det er bra du setter tingene på plass. Ønsker deg tilbake i regjeringen igjen. Neste gang som statsminister, da kan vi få sjikk på Norge.

  Likt av 3 personer

  • Selv de mest fanatiske FrP ere, har nytte av å lese hva faktisk. no redegjør i denne saken. De er uhildet, og partipolitisk nøytral. Deres konklusjon er, etter mitt syn, helt klar. FrP, og i særdeleshet Sylvi Listhaug, farer med usannheter. Noen vil si bevisst løgn. Selv en sta, egenrådig og selvgod politiker, som Sylvi Listhaug, tjener på å en gang innrømme; ja jeg tok feil. Beklager.

   Liker

   • Er du full Faktisk.no er sosialister hele gjengen..politisk nøytral nei det gikk i gammle dager ikke nå..som Sylvi sier finnes det 550 rom i Oslo kommune m felles bad…da la vi de stenen død. De legger ned kun fordi det er privat.

    Likt av 2 personer

   • Faktisk.no har ingen troverdighet. Drevet i sammarbeid med Dagbladet, VG og NRK og har Amedia på eiersiden, Det oser sosialistsympatier lang veg.

    Likt av 2 personer

   • Si meg! Har du fullstendig mistet gangsynet? Faktisk.no skal liksom være uhildet, og partipolitisk nøytral? Er du klar over hvem som står bak og driver Faktisk.no?

    Likt av 2 personer

   • Helt enig i din betraktning, hun prøver igjen å spille offerrollen, noe både hun og FrP politikere generelt er gode på. Merkelig at disse Frp’ egne aldri kan ta noe innover seg og innrømme sine feil.

    Liker

  • Heia Sylvi,disse journalistkrekene,redaksjonsrottene vet at deres storhetstid er over,du skal ha mye av æren!
   Disse bedritne tatsturrottene vil bli spylt ut av redaksjonene,etterhvert…

   Likt av 3 personer

  • Tullprat hun har ikke fremstilt det som om eldre ble kastet ut til fordel for romfolk, det er bare noe som sitter i ditt fordomsfulle hodet og har ingen rot i virkeligheten.

   Likt av 3 personer

  • mener du virkelig at hun skal vite alt. og mener du virkelig at dette ikke er sant. ap har gjort dette i mange år nå. de gjør alt for å sverte ned alle andre og spesielt henne. hun jobber ikke alene eller. bli voksne og se sannheten her.

   Likt av 2 personer

 2. […] – Det er ikke første gang anklager og merkelige påstander kommer i min retning fra norske medier, kommentatorer og andre forståsegpåere, sier Listhaug i en uttalelse til Dagbladet og flere andre medier, som hun også har gjort tilgjengelig på bloggen sin. […]

  Liker

 3. Dette lukter av en sak der formålet er å lage støy i mediene, er det saken om at FRP med 4 justisministere, deriblant en Sylvi Listhaug, i snart 5 år har ignorert problemene med organisert kriminalitet og gjengproblemer på Oslo øst du forsøker å overdøve her?

  Forresten, et tips til «Sylvi hjelper deg», Fra Ullensaker meldes det om svikt i eldreomsorgen, pårørende klager, kommunen sier det er få avvik og ordfører slår fast at eldreomsorgen er god. Her er det bare å ta med media for en liten uanmeldt snartur, uff nei glem det, det er jo utstillingsvinduet til FRP vi snakker om.
  https://www.rb.no/nyheter/jessheim/eldreomsorg/slar-alarm-om-bemanningen-vi-har-vart-mye-sinte-og-slitne/s/5-43-798469

  Liker

 4. faktisk.no
  er kun med og for de politisk korrekte!
  Desverre har de allerede forspillt sin sjanse til å være objektive.
  All støyen og forakten mot FrP synes å være ett ønsket virkemiddel til å tåkelegge den farlige utviklingen i Norge.
  Sylvi Listhaug ser hva som foregår , hun tør å kalle en spade for en spade, noe som ikke blir tålt av de naive.

  Likt av 1 person

 5. VG eier 50% av Faktisk.no AS, de resterende 50% eies av Dagbladet. Journalister sitter i styret. Mister respekten for journalister som hyler om ‘alt’ Listhaug sier/gjør, men beskytter egne journalistkolleger jf Advokatforeningens fagtidsskrift Advokatbladet, der journalister i 3-tre år gjorde det samme som Listhaug ble kritisert for – og angivelig var årsaken til at hun måtte gå som justisminister. Google: Forskjell på folk? Listhaug versus Advokatbladet.

  Likt av 1 person

 6. Kanskje noen fra media skulle ta seg bryet med å sjekke hvordan det ha gått med beboerne på St Halvar Hjemmet. Har de fått enerom med dusj og toalett som lovet. Jeg lurer også på hvor mye penger ekstra som er brukt på de eldre? Har det hvert fremlagt noe regnskap for det som harblitt brukt, eller er all eiendomsskatt blitt brukt på skole og barnehager?Dette burde interessere journalister som er så interessert i sannheter—-Lykke til —.

  Liker

 7. Etter at du brukte et sykt mennesk som en «nyttig idiot» for å fremme din og partiets synspunkter i nord har eg mistet all respekt for deg og dere.
  Etter min mening er dere besatt av «frekkhetens nådegave». Min mening.

  Liker

 8. Og det gjør ikke du med å påstå at justisministere har oversett signaler fra politiet på at gjengproblemene har eskalert? Sitter du på bevis for at justisministrene har oversett? Jobber du i politiet og selv har overlevert slike bekymringer? Sitter du i departementet og har sett at de har lagt rapporter om emnet i skuffen?

  Nei, gjør ikke det nei. Da er det bare udokementert ønsketenkning fra deg da?
  Og om du så hadde hatt rett i dine beskyldninger, satt gjengene i felles årsmøte valgnatten å planla fremrykk, eller vil det si at dette er et problem justisministere alltid har oversett? Eller aldri har fått beskjed om?

  Liker

 9. Når det gjelder rom-folket så er de EU borgere, vi har en EØS avtale som vi må forholde oss til. De har rettigheter som det norske samfunnet må ta hensyn til. 😇

  Liker

 10. Synes du skriver et flott innlegg her 🙂 Er på mange måter enig med deg i denne saken. Det å tvangsflytte eldre er skammelig, i sær om de gir uttrykk for at de har det bra der de er. Og er også skammelig at man i ettertid plasserer romfolk og andre der inne i stede. Er ikke plassen egnet til våre eldre en gang, så burde det heller ikke være egnet for andre folk. Enkelt og greit.

  Liker

 11. Øystein Wangberg: Ifølge EØS avtalen har Eu-borgere rett til inntil tre måneders opphold i Norge for ferie eller å finne arbeid. Har de arbeid kommer arbeidstillatelsen automatisk.

  Ved innreise skal Eu-borgerne klargjøre at de har penger for å klare seg under oppholdet i Norge.

  Så politiet kan utvise disse på to grunnlag, nemlig at de ikke har midler til oppholdet (de har ikke arbeid-salg av blader ble ikke godkjent som arbeid av NAV pga, av lav inntekt og tilfeldig natur), samt at de oppholder seg her utover 3 mnd.

  Før du uttaler deg , bør du sette deg inn i reglene.

  Liker

 12. Jeg skjønner ikke hva som er problemet? De gamle fikk det nok mye bedre i nye moderne leiligheter med egne bad. Så hvorfor dette hylekoret? Du skal vite Sylvi Listhaug, at det er lett å kritisere andre, men du er ikke akkurat respektfull ovenfor dine politiske motstandere du heller, så hvorfor ikke feie for sin egen dør først. Hilsen en som har blitt utsatt for ting du ikke kan forestille deg, i regi av en rekke offentlige instanser her i Norge, som ikke har fått noen tilsvar fra justisdepartementet som er styrt av «partiet for folk flest». Og akkurat som du har ytringsfrihet så har jeg en lovfestet rett til å komme med frimodige ytringer mot statsledelsen. Og for øvrig så er rasistiske ytringer som jeg har sett en god del av i kommentarfeltene til dine innlegg forbudt ved lov i Norge. Jeg synes at folk som skriver slikt er mindre intelligente, ja!

  Liker

 13. Malvin Nygård, kan du fortelle hva som er feil med uttalelsene til Listhaug. Du sier bare at hun kan innrømme at hun tok feil, men du klarer ikke å si hva som er feil, merkelig. Det er mange medier som uttaler det samme som du, men ingen påpeker hva som er feil med det hun har uttalt.

  Likt av 2 personer

Kommentarer er stengt.