Vi kan ikke ha en innvandringspolitikk styrt bare av følelser

Foto: Tore Sætre / Wikimedia

Vi skal ha et strengt og rettferdig system hvor det er likhet for loven. I møte med enkeltsaker kan det bli tøft.

Først vil jeg si at jeg skjønner godt at folk reagerer på denne saken. Med innledningen: «OFFER FOR LISTHAUGS KNALLHARDE LINJE» skriver TV2 en sak som startet før jeg ble statsråd. Derfor vil jeg bruke anledningen til å forklare systemet ordentlig. Jeg håper dere tar dere tid til å lese, og ikke forhåndsdømmer saken.

I TV2s ensidige spor lager de en sak om en person som har fått tilbakekalt statsborgerskapet av Utlendingsdirektoratet (UDI) Grunnen er at han skal ha løyet til norske myndigheter og oppgitt å være fra Somalia, mens han ifølge UDI er fra Djibouti. Veldig få fra Djibouti får asyl i Norge.

Det var en lignende sak tilbake i 2013. Da ble en Ap-politiker som var godt integrert fratatt statsborgerskapet etter 11 år i Norge. Han innrømmet å ha løyet og gitt falsk forklaring. Da kom ikke de samme kravene, og de samme utbruddene mot daværende statsråd med ansvar, Grete Faremo, uteble.

ap-politiker-innrommer-falsk-forklaring
Faksimile: VG 23.03.2013

Dagens asylpolitikk og system har bred tilslutning i Stortinget, og systemet for å tilbakekalle statsborgerskapet har vært likt i en årrekke. TV2 får saken til å fremstå som om jeg har sittet og kokt sammen denne saken selv. Det er ikke tilfelle. Jeg blander meg ikke inn i behandling av enkeltsaker. UDI gjør en grundig vurdering, og det er vanlig at politiet bistår aktivt og etterforsker sakene. Han har også full anledning til å ta saken videre til Utlendingsnemda og til domstolene. Det har han valgt å gjøre, og det vil være en rettssak som begynner i februar.

Velkjent problem
Allerede i januar 2015, nesten et år før jeg ble statsråd, skrev NRK en sak om en rekke kilder som hevder at mange fra Djibouti har jukset seg til opphold, ved å utgi seg for å være fra Somalia. Det er nettopp dette nå UDI gjennomgår. Det å tilbakekalle statsborgerskap eller oppholdstillatelse handler om at man aldri skulle hatt det i utgangspunktet.

NRK januar 2015
NRK januar 2015

Som kilder NRK snakket med januar 2015 sier:

Men han og kameratene vet at ikke alle som fremfører den historien, snakker sant. De vil ikke ha navn og bilde på trykk når de forteller at de vet om mange som har fått opphold på falske premisser.

– Det er mange som har vokst opp i Kenya, men som sier at de kommer fra Somalia.
– Det er litt kjipt, fordi folk juger for å få opphold.

Hvorfor er systemet sånn?
Mange sier: «Denne personen er velintegrert og i jobb. Vi kan da ikke sende ut en slik person.» Til dem vil jeg si at vi kan ikke ha et system som er annerledes om man er ressurssterk eller ikke. Det skal ikke være forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Har man løyet og jukset seg til opphold skal det avdekkes, og man skal få det trukket tilbake. Det uthuler tilliten til systemet, og åpner opp for utstrakt juks om personer kommer unna med å svindle den norske stat.

Det å få asyl i Norge er lukrativt, og veldig mange vil få det bedre av å komme hit. Norge skal bidra og hjelpe de som faktisk har et beskyttelsesbehov. Det er de som virkelig trenger asyl det går utover om personer bevisst misbruker vårt generøse system.

I 2004-2005 ble det behandlet politisk i Stortinget hvordan man skulle behandle denne typen saker. Politikerne avviste å ha en foreldelsesfrist for denne typen saker, da det handler om at man har fått statsborgerskap man aldri skulle fått. Det var også tydelig fra både utvalget og departementet at konvensjoner ikke legger hindringer for at personer kan bli statsløse i tilfeller hvor de har fått statsborgerskapet på falske premisser. SV, som nå er så kritiske, var med på denne vurderingen.

Ap og Sp vil liberalisere
Etter å ha styrt etter samme regler i åtte år i regjering snur nå både Ap og Sp, og vil støtte et forslag fra SV om å legge om systemet. Forslaget vil innebære at slike saker vil kunne ta lengre tid for å få en avklaring.

Jeg forstår godt at man føler urettferdighet når man ser denne saken. Jeg håper likevel dere tenker selv, og ikke lar dere styre av denne typen journalistikk av TV2. Dette er alvorlige saker og det er ingen, hverken jeg, UDI eller andre som tar lett på det. Vi må ha et system som avdekker de som jukser seg til opphold i Norge. Alternativet er tross alt ikke holdbart om vi skal føre en ansvarlig politikk.

53 kommentarer om “Vi kan ikke ha en innvandringspolitikk styrt bare av følelser

 1. Støtter deg fullt og helt Sylvi. Trist å se heksejakten fra mainstream media. Ta en prat med Donald Trump. Han har stått støtt i stormen fra samme type media.

  Liker

 2. Flott at du er ute med dette Sylvi, deler innlegget ditt i gruppen vår på FB, du kan søke den opp; Vårt Lille Land.
  Det er meget urettferdig, rett og slett skammelig. Nå har de siden dag 1, etter innsettelsen av deg som statsråd, vært etter deg, benytter enhver anledning til å intimidere deg, fornedre deg, dra deg ned i skitten, for å «male» et bilde av deg som ond, heks, umenneskelig. Vi andre «hvermansen» blir bare maktesløse tilskuere, men som uansett på alternative medier som f.eks. FB, prøver å støtte deg så godt vi kan. Vi er mange. Vi vokser for hver dag. All denne gode «karma» blir kanalisert til deg.

  Desverre har ikke disse NGO’er, asylindustrien, journalister og redaktører, anstendighet til realisme, eller å «frede» deg i en periode nå som er en stor påkjenning for deg både fysisk og psykisk, svanger som du er. Håper du klarer å koble ut, og sende din gode karma til den lille nye borgeren 🙂 Det gjør alle vi andre også!
  Mvh Geir Isaksen

  Liker

 3. Vi må gi opp vår opprinnelige statsborgerskap foran våre respektive regjeringer før vi får norsk statsborgerskap. Det betyr denne mannen er fortsatt en borger av det landet han nektet å si han er fra. Teknisk sett han er ikke uten statsborgerskap. Fortell folk om prossesen før Elden sier han er statsløs. Det er han ikke. Forsetter ham med løgner? Jeg tror ikke han er statsløse. Han kom til Norge som refugee fra et land han ikke er fra. Send ham tilbake der han kommer fra og la ham søke på arbeidstillatelse derfra. Mange av oss som kom p.g.a. jobb vet om prossesen. Han ignorerer landet sitt totalt og det er hans valg. Han er ikke norsk. Jeg er ikke norsk – jeg er norskstatsborger! Han vil ikke følge prossesen som alle andre utenlandske borgere i Norge som ønsker seg Norske pass? Derfor har vi regler! Han lurte UDI og var flink inntil nå. Send ham tilbake og la ham søke derfra på arbeidstillatelse. Husk! Det er mange utenlandske borgere som betaler skatt til Norge og etter mange år drar tilbake og får ikke pensjon fra Norge! However, this is not about losing citizenship, but rather finding that he never had citizenship in the first place — he lied in his naturalization papers. This is related to the recent case of Rasmieh Odeh, a Palestinian activist that was found to have lied in her US citizenship application and will, according to some sources, be deported to Jordan. If she is convicted, she faces a fine and 10 years in prison. She will then be stripped of her U.S. citizenship and deported to Jordan, where she holds citizenship.

  Liker

  • Fått med deg at Djiboutij benekter at han er derfra (som UDI mener at han er), og at han derfor ikke får statsborgerskap av dem eller…?

   Liker

   • benekter? Han er født i Djiboutij og er statsborger i Djiboutij. Forstår du prosessen? Norge har ikke ord «naturalization» og det er en prosses for alle som kommer fra utlandet. Nordmenn som reiste til USA er ikke bare «citizens» men «naturalized citizens». Han fra Djiboutij er ikke «naturalized norsk» Hvorfor? Prosesen er slik: Inntil UDI mottar dokumentet fra våre hjemland der vi gir opp vårt «naturlig» borgerskap prosessen av «naturalization» i Norge kan ikke startes. Mannen fra Djiboutij sa han kom fra Somalia og asylsøker. De rømmer fra en fryktelig situasjon, og mange tar ikke med seg dokumentasjon som sier de kommer fra Somalia eller Djiboutij. Jeg antar at han forlot landet sitt som Djiboutij og kom til Norge som Somalian og ble innvilget norsk statsborgerskap fra asyl til stastborger. Men jeg antar i Djiboutij han er fremdeles registrert som statsborger fra Djiboutij. Djiboutij var ut av bildet etter han fikk et liv i Norge som Somalian refugee. Derfor han helt sikkert forsetter som statsborger i Djiboutij. Reglene er vi må først gi opp vår «naturlig» statsborgerskap og levere dokumentasjon om det til UDI. Som betyr at hele naturaliseringsprosessen mot Norsk statsborgerskap ikke er gjort slik det skal. Det hjelper å introdusere begrepet «naturalization» som en prosess mot å få statsborgerskap. Jeg håper du forstår litt bedre nå.

    Liker

 4. Neida, vi kan ikke ha en innvandringspolitikk styrt bare av følelser. Men, en innvandringspolitikk fullstendig uten følelser er enda værre!

  Liker

  • Enig, men her var det altså snakk om en fjorten år gammel gutt, som kom hit for 17 år siden, og som betaler skatt og bidrar i det norske samfunnet. Et sted må da grensen gå.

   Liker

  • Asyl- og flyktninger er hva det i utg. pktet handler om her, men mange her går mer og mer over til å bli innvandrere. Nok om det… Når man sitter med ansvar for å vurdere hvorvidt mennesker har krav på midlertidig opphold i Norge må man forholde seg til forutsetningene for dette. Om dette medfører utsendelse har det ingenting med at man er blottet for følelser. Det er snarere tvert imot, da det å i det hele tatt påta seg et slikt ansvar tilsier at man ønsker hjelpe mennesker i nød og ikke minst intergrere dem…

   Liker

 5. hva med å styre innvandringspolitikken etter sunn fornuft? Og etter norsk og internasjonal lov? Er en anonym kilde nok til å fjerne et statsborgerskap og oppholdstilatelse? Husk at tittelen din er integreringsminister og ikke ekskluderingsminister.

  Liker

  • Ja hun har ansvar for integrering, men ikke kun det vel ? Ansvarsområde innebefatter vel like mye behandling av hvorvidt en person oppfyller kravene som forutsetning for midlertidig opphold eller ikke ?

   Liker

 6. Beklager Sylvi! Synes du har gjort mye bra i tiden din som innvandringsminister, men nå mener jeg at du går altfor langt. Dette skaper mye angst og utrygghet hos berørte parter, og mye sinne hos den norske befolkning. Viktig å forstå at de stakkars norske statsborgerne dette gjelder, er mennesker av kjøtt og blod – og ikke nummer i rekken. Som også gjør sin norgesplikt i form av å jobbe, betale skatt etc. (Tenker spesielt på den stakkars mannen som har vært her i 17 år.)
  Som kristen kan du jo spørre deg: hva ville Jesus gjort i din situasjon? Vær så snill og vend om Sylvi, tenk på menneskene…og spar alle pengene våre/kostnadene dette vil bli, til viktigere saker. Husk det er valgår i år….

  Liker

  • Det er godt Jesus ikke er i blant oss lenger og heldigvis ikke som en politiker. Du tar deg ikke innover de utfordringer det er å tillate juks i vårt velferdssystem. Jeg syns ikke synd i mannen i det hele tatt. Han har levd her på en løgn og jukset seg til Norsk statsborgerskap. Han har fått seg en utdanning og kan nå returnere og utøve sin utdannelse der. Dersom vi åpner for å la ressursterke mennesker bli etter juks vil dette utfordre vårt velferdssystem fremover. Jeg håper du ser dette hardtslående argumentet. Dessuten kan ikke lille Norge redde hele verden. Vi er kun et knøttlite land med knappe 6 millioner innbyggere.

   Liker

   • Et lite land med gullhår voksende metervis ut av baken vår pga at uendelige mengder olje tilfeldigvis ligger på vår sokkel. Synes du ikke det er sånn at vi burde dele dette, eller er du såpass egoisisk og smålig at du kun tenker på deg selv?

    Liker

   • Ressurssterke mennesker vil gi et positivt bidrag til vårt velferdssystem. Å påstå at innvandring koster penger er usann. Store grupper innvandrer bidra til samfunnet. De jobber og produserer og skaper arbeidsplasser gjennom sitt forbruk av varer og tjenester. USA, Canada, New Zealand, og Australia er alle blitt befolket av innvandrere og disse klarer seg bra. PS: 800000 nordmenn flyktet til Amerika for 100-150 år siden på grunn av at Norge ikke klarte å brødfø dem. Dette var økonomiske flyktninger, men nå er de store bidragsytere til samfunnene i USA og Canada.

    Liker

  • Himmel og hav…forstår du ikke at damen faktisk er pålagt et ansvar å forholde seg til et regelverk og ikke kan tillate å godta juks og løgner. Tenk hvilke signaler hun da hadde gitt ut og denne saken er langtfra enestående…..

   Liker

   • Det jeg forstår er at hun har valgt og delegere en haug med penger og ressurser til heksejakt på personer som ham. Det er et valg Listhaug gjør. Merker meg at mitt spørsmål vedrørende egoisme og oljepenger står ubesvart.

    Liker

   • Å gjemme seg bak et regelverk, som Lysthaug gjør, er feig. Hun er i en posisjon der hun kan endrer regelverket slik at den mannen kan bli. De største forbrytelser mot menneskeheten har blitt gjort og gjøres fortsatt av makthavere med loven og regelverket i handen. Som makthaver kan Lysthaug ikke toe sine hender (noe Pontius Pilatus gjorde for noen tusen år siden)

    Liker

 7. Hei! Alle forstår at ikke du står ansvarlig for innføring av loven, som gjør dette brudd på menneskerettighetene mulig. Dog så må du i din rolle som statsråd ta på deg ansvaret for hvordan loven blir brukt i praksis. Jeg stiller meg undrande til at vi som et demokrati vektlegger anonyme tips og angiveri for å skape statsløse mennesker uten rettigheter og fremtidsmuligheter. Først og fremst som medmenneske men også fra et samfunnsøkonomisk perspektiv. Ja, en ressurssterk person kan på eget initiativ søke juridisk hjelp, men er det riktig at en privatperson blir pålagt bevisførelsen for å bevise sin uskyld? Er det riktig at en saksbehandler på UDI, skal ta slike avgjørelser uten at saken vært oppe i retten? Stiller også spørsmål vedrørende ressursbruken av våre skattepenger, når UDI får beholde 200 årsverk de ikke har bruk for. Staten som bedrift burde vel nedbemanne hvis de har overtallige ansatte? Kunne ikke disse ressursene omfordeles og settes inn i feks kjappere integrering? Skulle gjerne hørt begrunnelsen for dette misbruk av ressurser.

  Liker

 8. Synes hu Listhaug har fått ALT for MØJE makt itte kvert. Her går de imot ALLE hans papirer på kor han komme ifra , hu MÅ nå PIGADØ begynna å ta te ved , virke som om halva vedet hennes e på bortebane.

  Liker

  • Har du en kilde på det? Jeg tror nemlig dette er feil. Det er lett for Sylvi å tro at hun har rett når hun kun poster i kanaler der alle som svarer er enig i henne. Hun skaper et lite ekkokammer for seg selv.

   Liker

 9. Du sriver at du vio forlare sysstemet. Men det du kommer med, er mer en argumentassjon for det, og angrep på andre.Jeg synes du skulle forklare nøkternt hva systemet er, og så komme med dine betraktninger omkring det.

  Liker

 10. Hei Sylvi.
  Jeg lurer på følgende:
  Har forstått det sånn at det er blitt satt 200 nye saksbehandlere til denne typen saker. Hvor mange sånn ca var det som holdt på med dette før disse 200 nye begynte?
  Setter veldig pris på svar.

  Liker

 11. Jeg synes ikke noen skal miste statsborgerskapet sitt pga noe de har sagt da de fortsatt var et barn. Og i hvertfall ikke etter 17 år. Jeg er ikke styrt av følelser, men dette fremstår for meg som unødvendig strengt.

  Liker

 12. Han var fjorten år. Under den kriminelle lavalder. Hvordan kan dette ha tilbakevirkende kraft? Vi straffer ikke barn i Norge. Om det ikke skal styres av følelser, kan det da vel styres av et snev med sunn fornuft?

  Liker

 13. Jeg skjønner ikke hvor mange korttenkte mennesker det er i lille Norge skjønner dere ikke hva hennes jobb er. Jo jobben hennes er å følge regler og lover som er vedtatt av regjering og storting hun kan ikke som jeg ser mange her tenker at hun tar dette opp på privat grunn. Nei folkens dere har selv valgt disse menneskene til å være våres ledere samme som vi vil ha Konge her.Alt går på dette og så går dere imot dere selv fordi hun følger lov og rett nei dere må forstå at hun er bare folkevalgt og ikke noen ny Hitler Jeg er meget stolt av denne personen hun er, hun tør å følge loven som er vedtatt av en lovlig og folkevalgt storting så jeg er 100 prosent enig med henne her.Vil dere virkelig at loven skal fungere sånn at han har vært her 17 år og tjent landet på godt vis mens en som har vært her i 20 år ikke tjent landet på noen som helst måte for meg er dette det samme systemet er sånn at noen snyter og noen sliter sånn er det bare MEN et viktig poeng er at du skal ikke lyve eller gi falske opplysninger som i ettertid blir oppdaget av en etterforskning gjort av de folkevalgte ledere vi har og som viser seg er totalt bedrag fra ende til annen når sannheten kommer for dagen det må gjelde uansett om du har vært i Norge 1 år eller 50 år samme regler må følges uansett ikke ja til en som har løyet og nei til en annen som har løyet sånn kan vi ikke ha det her det må jo dere også forstå.Lov Regler og Orden må følges Derfor har vi et trygt og godt velferdssystem i Norge. Det er helt korrekt hva du gjør Sylvi og du gjør jobben din på en ordentlig og human måte. STÅ PÅ SYLVI JEG FØLGER DEG 100 PROSENT.

  Liker

 14. Det blir etter min mening helt feil å hele tiden angripe Sylvi. Denne saken startet før hun ble minister. Rett heller kritikken mot UDI. Men UDI gjør jo bare det politikerne har bestemt i lover og regler. Da må dere angripe de politikerne som innførte loven. Dessuten kan personen det gjelder klage på vedtaket UDI har gjort. Deretter kan han – dersom han ikke får medhold – anke rettsavgjørelsen til høyere instans. Vi har i Norge en solid rettssystem. Ingen skal bli urettferdig behandlet.

  Liker

 15. Kan den av dere som kommenterer her og innehar ALLE KORREKTE opplysninger i denne saken være så snill å dele dem med oss andre slik at vi kan diskutere den på reelt grunnlag? Og så vil jeg gjerne ha en nøytral forklaring på begrepet «sunn fornuft». Er det oppfatningen til noen av befolkningen, eksempelvis meg selv?

  Liker

 16. Jeg tror folk lar sinne og følelsene sine gå utover Sylvi, pga hennes fremtoning i media. Når man fisker etter likes på facebook etter at man har kastet ut barn av landet, lik og del dere, se hva jeg har gjort. Selv om man er enig i innvandringspolitikken, så kan man faktisk respektere de skjebnene som blir berørt av dem. Når hun snakket om Mahad, så erkjenn at dette er trist men sån er loven, ikke stå med det bredeste gliset, det blir så feil. Retorikken som brukes av dere politikere, smitter over til befolkningen. Forsett med en rettferdig og streng innvandringspolitikk, men det er lov å være litt ydmyk, ikke se ut som du nyter å kaste mennesker ut av landet eller inn i statsløshet.

  Liker

 17. Jeg er enig i at det bør være en sak for retten. Når vi er naturalisert borgere vi har ingenting mer å gjøre med UDI. I dette tilfellet UDI også glemt å etterforske denne mannen som 14-åringen, og nå gjør UDI det de skulle ha gjort da. Han løy og lurte myndighetene og ble innvilget norsk statsborgerskap som «refugee». Vi må gi opp vårt rike foran ambassaden og levere de papirene til UDI – etter det kan UDI begynne med det «naturalization» prosedyrer. Og hvis vi krever tilbake vår opprinnelige statsborgerskap vi mister det norske automatisk. Slik er regler. Denne mannen fortalte UDI at han kom fra Somalia som betyr for ham et visum i Norge og senere Statsborgerskap. Han løy rett og slett og fikk det norske pass under falske premiser. Han har ikke rett til den rett og slett. Det er noe som UDI kan levere til domstolen basert på hans falsk informasjon. Hvis Norge kommer til å bøye reglene så håper jeg de også bøye reglene når det gjelder venteliste protokoller til organ donasjoner, eller borgere som reiser til utlandet og har barn i utlandet lå dem søke på penger fra utlandet når det gjelder barn, la folk på dagpenger sende papirene deres mens de er på ferie i Mayorca. Bøye reglene for import av valper fra Polen og la folk få gjennom toll utenlandske matvarer, pils, røyk, etc. også la homofile som bor i sølibat gi blod. Jeg tror ikke politikere og folk flest vet hva det betyr for oss å gå gjennom «statsborgerskap prosess». Det er mange følelse involvert. En ting som ikke er tillatt, er å lyve. Vennligst la andre vite at å bli en stolt borger av dette landet krever dere også løgner! inkludert det i nasjonal sangen og – min starsborgerskap prosessen føles redusert når jeg hører folk snakke om rasisme, god integrering og skatt og vil ikke se og forstå verdien av de valgene vi gjør inne den statsborgerskap prosessen. Statsborgerskap er ikke et produkt vi kjøper eller gamble med. Det er regler og prinsipper og kompromisser nær hjertet som føles og følges før og etter. Ikke ta bort etikken av en vakker statsborgerskap prosess.

  Liker

 18. Dere må jo alldri stole på de, de at de lyver om sin alder å hvor de er fra det vet jeg, å det at de kan få bli for det de har jobb her, det er tull, det er bare en ting å gjøre bare kast de hjem, de nekter jo, da er det jo ikke noe annet å gjøre, å at de er norsk stas borger har ikke noe efekt, det jo bare noen papirer som sier at de er norske, men de er jo ikke det, det sier jo seg selv, alle vet jo at de ikke er norske, at de har norsk pass blir sett på som opentlyst falskt pass å bør ikke kunne ha mulighet til å få brukt det, når de skal i tolla, da mener jeg at skal ikke kunne komme inn, men å komme hjem må jo være mulig, men blii hjemme.

  Liker

 19. Innvandrere som er fra Asia og Afrika bør ikke kunne bruke norske penger, å som normen burde nekte å ta i mot, det er ikke kommunistisk, nå så alvorlig som det er, det må jo bli tatt på alvor,

  Det med barn, invandresike barn må faktisk også hjem, er jo ikke vits å sende hjem de voksne å ikke barna, hva var vitsen med å sende hjem de voksne da, når målet er å få dem ut, barn er jo det værste, det er på en måte det farligste. Dere kan ikke la dårligsamvittighet ta over da, da kan det gå galt, det viktigste er å tenke klart og fornuftig. Det er jo rester, beklager å måtte si det, men vi vet jo alle Åsen de er å barna er ikke noe anderledes.

  Å etter alt de har gjort å står for å har vist seg for, å som er uakseptabelt, (aldri bli lurt om de oppfører seg norske for det er noe de ikke er, å aldri kommer til å bli) vi alle fra America og europa må bare stenge dem ute.

  De kan ikke være her, de må lære seg å sette pris på sitt eget land, det er som når apene ble til mennesker, de er lite inntligente å de må lære å utvikle seg, å må lære ganske mye, å vite hvordan man værdsetter ting, i sitt eget land. å kunne fortelle hvor sine røtter kommer fra, å hvor man kommer fra har en værd, men da må man jo virklig stå for det å komme seg hjem å starte derifra, ting tar tid, det er kunn en plass å begynne.

  Dere måå slutte med donoskjon, vi er ikke ansvarlige for noe selv de velger, det er rett og slett bort kastet penger, man blir lurt og ved å gi, gjør bare at de kommer enda mere, pga de tror at de blir støttet, ved en norsk tillatelse, som sakt de er lite intligente, etter som de tenker å tror forstår de aldri et nei. Å penger kommer ikke fra lufta de blir laget på en fabrikk, å visst de sier at de ikke har rå til det, så lite inntligente som de er, erdet bare å samarbeide å samle alle pengene de har, å starte der, det er jo ikke noe vanskeligere enn det, å da kan de lage så mange penger de har, å ikke kan kalle seg fattig lenger, det at vi bruker penger er jo bare en avtale og i å gjøre ting på, det er jo et valg vi har tatt. Så det er jo egentlig ingen som trenger å være fattige.

  Det med visum, behøver man jo ikke så lenge det ligger innen for America og Europa, det er jo bare stress, utestående asia og afrika som påmint er ivrig i å ta over andre land, de skal ikke kunne ha mulighet til å komme inn, sånn blir det nødt til å bli.

  Å det at dere har utenlandsk mat og butikker må selvfølgelig fjernes, har sett at mange fly plasser er veldig opptatt av det, det at utenlandsk mat ikke skal komme inn det er veldig bra, å ta imot mat varer fra verdensdelene Afrika og Asia er fullt av farlige bakterier som for eks ebola og aids, osv, det er jo akurat der de kommer fra, men er jo ikke bare det som er problemet,

  Det aller viktigste er å få dem ut.

  Er ikke norsk men er amercansk grønnlening.

  Mvh Mai-Linn Thoresen

  Liker

 20. Bare glemte å si en ting, har lyst å være mere brutal i mitt ord bruk eller måten jeg skriver på, for har forstått at de bare tror de får kjælighet, ved milde ordbruk, er så iritert og frustrert av at de er her, pga de alldri forstår det, men er jo forskjellig måter å si det på, mener fortsatt det samme at jeg vil ha dem ut.

  Det er ikke noe som heter rasissme, det må vi alle lære, skal vi kalle alle som prøver å bevare landene sine rasisster eller de som kriger mot hverandre, det er jo ikke akurat det som er problemet, problemet er jo at de vil ta over, kan invandrere begynne å sette sammen det jeg sier, å ikke tenke at det det jeg har skrevet for lenge siden ikke betyr noe lenger, påminner at jeg mener fortsatt det samme, må jo si det, når det er uintligens som er til stede. For å vække opp oppfattelse.

  Mvh Mai-Linn Thoresen

  PS er til Norge å ikke innvandrere dersom de ikke klarer å forstår noen ting, det at jeg skriver Mvh betyr ikke at dere er velkommene.

  Kan dere begynne å forstå det snart

  Liker

 21. Hva med å bruke tid på intergrering, i steden for å legge ut innlegg på fb siden din, som kun høster applaus fra dine tilhengere. Hva med å gjøre en innsats for denne fremmedfrykten mange sliter med, hva med å hjelpe de vi alt har tatt imot? Er det bare elendighet ved denne innvandringen, eller finnes det noe positivt? Hvordan gikk det med å hjelpe dem der de er?Hørt flere nå refererer til deg som Propaganda minister, etter fb din å dømme, kan jeg ikke si meg uenig.

  Liker

 22. God kommentar i kommentarfeltet hos VG:
  Blir det flertall for å sende tilbakekallingssakene rett til domstolene, vil nok det korte ned og effektivisere prosessene når vedtakene ikke må innom UNE. Konsekvensene for den som risikerer å miste statsborgerskapet, er så store at enhver ankemulighet vil bli utnyttet uansett.

  Liker

 23. Skal alle bare gi opp? ALDRI! Jeg er glad i norges land å har hatt mange gode opplevelser,noe jeg altid kommer til å ta med meg. Dere ser jo at det er kankje 100 innvandrer i byen å resten er 10 normenn. Visst dere skal ta dere tid til å hjelpe en etter en det ville tatt mange dager, kan aaldri bli lykkelig med de her, får de er så anderledes at de alle står i veien, å de dreper alt luften, får ikke den orhentlige friske luften, for de er så sinns mange at det er ubehagelig å se på, visst man skal inn på butikken så får man ikke den stemmningen som man normalt sett skal ha, dere må slutte å beskjytte de, det mener jeg, visst dere har lyst å beholde landet deres så må dere jo mene det, dere ser jo å seriøst det er, man får jo automatisk en viskjon når man ser det, så mange som det er, men det er godt viskjoner ikke altid er sandt, det går ann å gjøre noe med det

  Liker

Kommentarer er stengt.